Foteviks Riven Gul Lök |
||||||
|
||||||
100% Gul Lök Foteviks Riven Lök bevarar sig med lökens eget naturliga skydd genom våran unika rivningsmetod, NPSS. |
||||||
Användning - Används direkt - Såser. Perfekt både för gourmetsåsen eller såsbasen. - Färs. Perfekt för alla färsapplikationer där man vill ha löksmaken men inte bitarna. |
||||||
Förvaring & hållbarhet - Förvaras kyld. - Öppnad förpackning spelar ingen roll. - Temperaturkänslig. Desto svalare desto bättre. - Har en hållbarhet runt 3 månader vid +4C då den anlänt till kund. |
||||||
Kostnad - Man köper lök i kilopris men säljer i smak. - Foteviks mål är kostnadseffektiva naturprodukter som smakar bra. Enkelt användning, inget svinn och bra inköpspris. |
||||||
Färg Foteviks Riven Gul Lök De gula antioxidanterna och den rosa löksaften ger den rivna löken sin gul-bruna färg. Löksaften får sin rosa färg av svavelföreningarna som också ger löken sin smak. Efterhand oxiderar en del av de gula antioxidanterna och bildar då brun färg, precis som på skalet, vilket hjälper till och skyddar den rivna löken. |
||||||
Hållbar & miljöpåverkan - Foteviks uträkningar visar på 30% lägre koldioxidpåverkan mot färsk lök och mer än 50% lägre koldioxidpåverkan mot fryst och torkad lök. Foteviks Europapatenterade rivningsmetod NPSS har låg energiförbrukning, resten av jobbet gör löken på egenhand. - Hela Foteviks anläggning körs på el från vindkraft. |
||||||
Lökursprung Foteviks Riven Gul Lök har svenskt ursprung tills de svenska lagrerna tar slut. De Svenska lökskördarna tillgodoser ca hälften av den svenska gul lökskonsumtionen. Därefter är det i regel gul lök från Danmark och sedan Nederländera. |